If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами колега ти не разбра ли, че Godfather знае най-добре от всички и на всяка тема се изказва с твърдата решителност и сигурност на единствения, който разбира и следователно всеки него трябва да го разбира па макар и от две думи и без много-много да му се противоречи.
Не е така, аз прилагам доказателства!
Чао на форума!!!
Не е така, аз прилагам доказателства!
Чао на форума!!!
Недей така колега, твоето мнение е важно също. Обаче, винаги има повече от една истина. Практиката показва, че не всичко, което пише в теорията е единствената истина. Има неща, които не можем да твърдим с абсолютна сигурност, а да дадем като мнение.
В книжката пише 156 да се кара само със Selenia масло, обаче аз карам с Mobil 1 и пак колата е пушка от доста години. Това само за пример.
Повече умереност трябва, иначе всяко мнение е ценно.
Колеги не превръщайте форума в караница!Мисля че целта на всяка една тема е всеки да даде съвет и да изкаже мнение,но без да го налага.За това е алфа форума защото всички караме алфи и всеки един казва от какво масло или от коя марка носач е доволен.Целта е да има мнения и човека който е пуснал темата сам да прецени какво да прави!!!
Колеги не превръщайте форума в караница!Мисля че целта на всяка една тема е всеки да даде съвет и да изкаже мнение,но без да го налага.За това е алфа форума защото всички караме алфи и всеки един казва от какво масло или от коя марка носач е доволен.Целта е да има мнения и човека който е пуснал темата сам да прецени какво да прави!!!
Извинявам се на колегата Godfather. Малко се изнервих явно. Моя е грешката за сарказма, признавам.
Извинявам се на колегата Godfather. Малко се изнервих явно. Моя е грешката за сарказма, признавам.
Приети.
Само искам да кажа, че на никого не налагам мнението си и приемам конструктивна критика. Когато не знам аз също питам. както виждате аз се меся само по ел инсталацията главно - от това разбирма, от компютри също така. За ремонт на двигател, например, няма да видите мое мнение.
Колкото до маслото - всяка фирма си препоръчва. Колегата тук попита за 20К, а в мой предишен пост съм сложил част в червено за да е по-видно. Но 10W60 не е хубаво за 1.6, 1.8 2.0 TS за зимата - става гъсто при ниски температури. Освен това има друг вискозитет ... да не се занимаваме с .....
Само едно вмъкване - много съм близък с хора от Алфа Ромео работили още през '92г. във Вантотрейд и били в Италия на обучение. Говорил съм и с Италиянци тук - винаги са казвали - в червената 20К Селения слагаме специални добавки за бързооборотни двигатели, но не ги изписваме на кутията. С това е по-различна от златната Селения и по-скъпа
...Но 10W60 не е хубаво за 1.6, 1.8 2.0 TS за зимата - става гъсто при ниски температури. Освен това има друг вискозитет ... да не се занимаваме с .....
Много те моля - занимай ни с подробности и ни обясни:
-Защо 10W60 не е хубаво за зимата?!?!?
-Какво го кара да стане по-гъсто при ниски температури?!?!?
-Защо не е хубаво за TS?!?!?
Дрън-дрън, колега. Това са общи приказки от женския пазар.
60 означава по-голям температурен диапазон, в който маслото си запазва вискозитета 10. Видимо е, че 60 е по-голямo от 40, така че - простата ми математика изключва възможността 10W60 да е по-лошо от10W40?!?
Дрън- 10дрън, колега. Това са общи приказки от женския пазар.
60 означава по-голям температурен диапазон, в който маслото си запазва вискозитета 10. Видимо е, че 60 е по-голямo от 40, така че - простата ми математика изключва възможността 10W60 да е по-лошо от10W40?!?
10 е долният температурен индекс, 60 - горният. И преди да пишеш дрън дрън попрочети малко и направи пробата. С 10W60 при -25С знаеш ли как се пали? Щот аз знам. Ако колата не е пригодена за него не може да стигне до маслената помпа в началото. А е RACING - защото е добро за високи температури, при натоварени двигатели, а не при замръзнали
И т.н. с дрънкането
Ако може да обясниш защо рейсинг маслото не може да стигне до помпата? 10w са и двете масла, т.е. имат близък вискозитет при отрицателни температури, а при 100 градуса рейсинга има по-висок, което и се иска от него.
За бензин:
- 10В40 или 10В60, за бензинови двг. Второто ако имаш по-спортно каране (аз рядко минавам 3к оборота).
За дизел:
- 5В40 зимата, 10В40 лятото.
Аз го сменям всека есен, не навъртам повече от 8-9к км за година вече (мн отсъствам от бг) и сипвам само 5В40.
Е и аз да използвам темата , интерсуваме заместител на Селения Рейсинг , което да е читаво последния път сложих Тутела Имола 10В60 и е пълен букул, карам колата доста спортно знам , че трябва да е спортно маслото , обаче тая селения рейсинг е неземно скъпа за стандартите на България.
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment